10 viikkoa laskettuun aikaan

10 viikkoa laskettuun aikaan

Mihin tämä aika rientää? Enää 10 viikkoa laskettuun aikaan. Olo on edelleen hyvä ja treenit kulkee mukavasti. Vatsa kasvaa ja kaikki on hyvin. Ajattelin jakaa tänne teille, miksi on hyvä liikkua raskauden aikana. Raskaus ei ole este liikunnalle.

Jos et ole harrastanut liikuntaa raskauden aikana, niin aloita liikunta rauhallisesti ja lisää harjoitusaikaa ja harjoituskertoja vähitellen. Voit esimerkiksi aloittaa lyhyillä kävelylenkeillä. Olisi hyvä jakaa liikuntakerrat ainakin kolmelle päivälle. Lihaskuntoa olisi hyvä harjoittaa 2 kertaa viikossa, tähän sopii hyvin esimerkiksi kuntosaliharjoittelu tai kuntopiiri. Teho on sopiva, kun pystyt puhumaan harjoittelun lomassa.

Jos olet liikkunut säännöllisesti raskauden aikana, voit jatkaa liikuntaasi kuten ennenkin. Raskauden edetessä on tiettyjä liikkeitä mitä kannattaa välttää, esimerkiksi vatsalihasliikkeet. Keskustele asiasta neuvolassa ja tarvittaessa kysy neuvoja liikunta alan ammattilaiselta. Kevennä harjoitteluasi vointisi mukaan.

Liikunta raskauden aikana parantaa kuntoasi, auttaa selviytymään raskausajan fyysisestä rasituksesta, nopeuttaa synnytyksen jälkeistä palautumista, kohentaa mielialaasi ja liikunta voi ehkäistä liiallista painonnousua, raskausdiabetesta, selkävaivoja tai jalkojen turvotusta.

Mitä sitten raskauden aikana kannattaa välttää, vältä lajeja jotka sisältävät iskuja, putoamisvaaran tai nopeita suunnanvaihdoksia. Vatsamakuulla harjoittelemista kannatta myöskin välttää, koska siinä kohtu joutuu voimakkaaseen puristukseen.

Kannatta myöskin muistaa se, että muistat kuunnella omaa kehoasi. Jos esim. kuntosaliharjoittelu tuntuu pahalta, niin keskeytä treeni ja kevennä treeniä seuraavalla kerralla ja tunnustele jos se auttaa. Raskauden aikana ei kasvateta lihasmassaa, vaan pyritään ylläpitämään sitä lihasmassa mitä meillä sillä hetkellä on.

Mielestäni viimeistään raskaana kannattaa panostaa siihen omaan hyvinvointiin. Ainakin minua se on auttanut jaksamaan paremmin arjessa.

Mukavaa päivää teille!

Malin

Onko sinulla kysyttävää, ota yhteyttä!