Arvot

Arvot-mikä on sinulle tärkeää ja merkityksellistä?

Arvot ovat toimintaa ohjaavia periaatteita. Arvot kertovat, mikä on tavoittelemisen arvoista ja merkityksellistä henkilökohtaisessa elämässä. Millainen ihminen sinä haluat olla? Mitkä ovat sinun 3 erittäin tärkeää arvoa elämässäsi? Kirjoita ne ylös itsellesi ja lähde tavoittelemaan niitä. Varmaan mietit miksi kysyn tätä asiaa...No, kun minulta kysyttiin minun kolme tärkeintä arvoa elämässä, minä vastasin että, perhe, ystävät ja työ. Sen jälkeen minulta kysyttiin että missä olet sinä itse ja sinun hyvinvointisi? Silloin jäin itsekin miettimään että, niin missä on minun hyvinvointini? Mitä pidempään mietin tätä asiaa, oivalsin että minun on huolehdittava minun omasta hyvinvoinnista, että minun perhe voi hyvin, jaksan olla hyvä ystävä ja että jaksan käydä töissä. Siitä päivästä lähtien lähdin pikku hiljaa panostamaan minun omaan hyvinvointiini.

Kysyn usein asikkailtani mitkä ovat heidän tärkeimmät arvot, harva vastaa että, minä. Juuri siksi haluan kirjoittaa tästä aiheesta. Koska se oma hyvinvointi jää usein taka alalle. Oma hyvinvointi pitäisi olla kaikille se tärkein arvo, että jaksaa arjessa. Toki elämässä tulee vastaan ylä- ja alamäkiä ja elämäntilanteet muuttuu, mutta loppupeleissä kuitenkin se oma hyvinvointi on kaikista tärkein.

Mistä sitten voisi aloittaa jos päättää että haluaa panostaa omaan hyvinvointiinsa? Sekään vältämättä ei aina ole niin helpooa, mutta istu alas ja mieti mitä haluat että elämässäsi muuttuu? Kirkasta arvosi ja varmista, että ne eivät ole ristiriidassa tavoitteidesi kanssa. Onko se, että haluat saada lisää energiaa arkeen vai mikä on se asia joka tekee sen että sinun hyvinvointi ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen.

Listaa ylös ne asiat mitä haluat muuttaa ja lähde muuttamaan yksi asia kerrallaan. Luo uusia rutiineja. Älä lopeta ennen kuin sinä olet numero 1.

Arvot näyttävät suunnan, tavoitteet ovat välietappeja!

Mukavaa päivää teille!

Malin

Onko sinulla kysyttävää, ota yhteyttä!