Havaintoja ruokakaupassa

Tämä kirjoitus pohjautuu minun omiin kokemuksiin/havantoihin ja mielipiteisiin.

Olen huomannut viime aikoina että olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota ihmisten ruoka ostoksiin, eli kun esimerkiksi seison kaupan kassan jonossa, niin samalla kun odotan vuoroani, niin katselen mitä tuoteitta edessä oleva laittaa kassahihnalle. Ajattelin kertoa teille omia ajatuksia ruokaostoksista.

En ole itse myöskään aina pyrkinyt syömään terveellisesti ja monipuolisesti, nuorena ei tullut juurikaan panostettua omiin ruokiin. Mutta näin aikuisena sekin asia on muuttunut.

Mutta asiaan, mielestäni aika moni ostaa ruokakaupasta eineksiä, kasviksia, hedelmiä ja marjoja näkee liian vähän ihmisten ostoskärryssä.

Välillä mietin että valmistaako ihmiset vähemmän ruokaa kotona, kun niitä eineksiä ostetaan valtava määrä? Vai mistä se johtuu että turvaudutaan einesruokiin?Ymmärrän sen että arki voi olla hyvinkin hektistä välillä ja aikaa ruoan laittoon on vähemmän, mutta eikö oikeasti ihmisillä ole sen verran aikaa että valmistaisi esim. kaksi ruokaa valmiiksi jääkaappiin, mistä olisi sitten helppo ottaa vaikka töihin mukaan.

Itse valmistan ruokani itse koko perheelle pääsääntöisesti, syön minäkin joskus vaikka pitsan. Mutta suurimman osan ajasta pyrin syömään terveellisesti. Kuulen usein sitä että kaikki ruokaan liittyvät asiat koetaan vaikeaksi. Väitän että sen ei tarvitse olla vaikeaa. Syökää ihan perus kotiruokaa, käyttäkää vihanneksia monipuolisesti. Syökää säännöllisesti. Nyt kun olette ehkä enemmän kotona koronan takia, niin nyt mielestäni on hyvä hetki kokeilla uusia reseptejä ja tarkastella sitä omaa syömistä. Itse koen myöskin välillä sitä, että on vaikeaa koko ajan keksia mitä sitä söisi, silloin usein suuntaan nettiin ja etsin erilaisia reseptejä mitä voisi kokeilla. En väitä että olen itse täydellinen, minullakin välillä on enemmän kiirettä arjessa ja ruokailut on mitä sattuu, mutta mielestäni se että tekee parhaansa riittää. 🙂

Jos haluat tehdä muutoksen omiin ruokailutottumiksiin, niin suosittelen että teet yhden muutoksen kerrallaan, sillä tavalla on helpompi luoda uusia rutiineja.

Mitä mieltä sinä olet yleisesti ruokailutottumuksista? Onko ruoka asiat vaikeita?

Mukavaa viikonloppua! 🙂

Malin

Onko sinulla kysyttävää, ota yhteyttä!