Personal trainer Malin Havila treenaa raskauden aikana

Liikunta raskauden aikana

Odotamme nyt toista lastamme ja olen liikkunut oman jaksamisen mukaan koko raskauden aikana. Alkuraskaus meni siihen että voin pahoin ja en saanut juurikaan syötyä mitään päivän aikana, niin energiatasot olivat aika nollassa. Alkuraskauden aikana kävin ulkona ottamassa raitista ilmaa, niin että vain istuin terassilla nauttimassa.

Raskausviikosta 12 olotila parani huomattavasti ja tuli jälleen motivaatiota liikkua enemmän. Silloin palasin takaisin kuntosalille tekemään kevyitä lihaskunto treenejä. Raskausajan lihaskunto treeneillä on enemmänkin tarkoitus ylläpitää lihasmassaa. Kävin myöskin kävelyllä melkein päivittäin koiran kanssa.

Molemmat raskaudet ovat opettaneet minulle sen että viimeistään nyt täytyy oppia kuuntelemaan omaa kehoa. Raskauden aikana on tärkeää treenatessa että kuunnellaan sitä omaa kehoa, se mikä ei tunnu hyvältä, sitä ei kannata tehdä. Raskauden myötä tulee myöskin muita rajoitteita mitä pitää ottaa huomioon jos jatkaa lihaskuntoharjoittelun esim. vatsalihasliikkeet.

Montako treenikertaa viikossa?

Treenaan itse tällä hetkellä 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, 2 kertaa kuntosalilla ja kerran viikossa teen kuminauha treenin kotona. Kävelyllä käyn melkein päivittäin fiiliksen mukaan, noin 30 min. kävelylenkkejä.

Treenaa raskauden aikana

Kuntosalilla olen jakanut ohjelman niin että teen jalat yhtenä päivänä ja ylävartalon toisena päivänä. Kuminauhatreeni on koko keholle. Kaikki treenit kestää alle tunnin, minkä minä olen kokenut sopivana.

Päivittäin minulle tulee myöskin se hetki päivästä kun alkaa väsyttää ja voisi vain mennä nukkumaan, mutta meidän esikoinen ei nuku enää päiväunia, joten olen huomannut että saan lisäenergiaa menemällä ulos vaikka vain pihalle leikkimään perheen kanssa.

Liikunta on minulle tärkeä osa arkea, siksi se on myöskin raskauden aikana minulle tärkeää. Liikunta pitää tuntua mielekkäältä myöskin raskaana.

Mukavaa päivää teille!

Malin

Onko sinulla kysyttävää, ota yhteyttä!